Pukehina Beach House Remediation

Pukehina Beach House Remediation

A challenging project that took 17 months to complete and our foreman rated it as one of the most technically complex projects he's ever been involved in.  

Designers Creative Space were required to replicate the design of the existing house.  This was a challenge given the many high risk design features on the original house. The damage on the existing house proved the original details did not work.   Final design for many details was resolved with Creative Space on site.  

Flashing systems included multiple parts and sequencing of trades.  Welded aluminium flashings were predominantly used to solve difficult details  Resolving these junctions has extended the construction programme significantly. The renovation has been constructed under a shrink-wrap tent for the duration of the project; invaluable for eliminating weather delays and allowing progress to continue