Pahoia School

Pahoia School

Following on from the success of the Matua School Administration Block, Tectum Consultants Ltd again contracted Hawes Building Solutions Ltd to complete this classroom extension and refurbishment work.

The scope of work included demolishing selected exterior and interior walls of the existing classroom and then extending the building to provide a new classroom space and also an interior glazed breakout room.

New insulation was also provided to create a more comfortable environment for the children and staff.

Construction was designed to provide a seamless match from old to new and included traditional timber framing and timber weather boards. Additional structural beams were installed to the engineers design.  The interior was completely redecorated with new paint, floor coverings, composition board linings and new glazed interior office partitions.

As the school was occupied during most of the works, Hawes Building Solutions Ltd paid particular attention to health & safety issues on the site.  A 1.80m high perimeter fence was erected around the entire site together with appropriate safety signage. Noisy works were kept to a minimum using prearranged times to work in with the school’s curriculum.

The work was completed to meet the schools programme and budget requirements with excellent feedback being received.